Dubaj Kuchnia-Pyszne International Flavors
Bardzo niewielu miast na całym świecie oferuje tak szerokiego rozpowszechniania dostępnej kuchni, jak robi Dubaj. W wyniku jego bogatą mieszankę narodowości, jedzenie w Dubaju jest bardzo zróżnicowana. Wynika to głównie z powodu rozwoju Dubaju w ostatnich latach, co zaowocowało napływem ludzi z wielu różnych krajów obecnie przebywających tam pracują i przyczyniają się do rozwoju tego wspaniałego miasta.
Miejscowy Arabian żywności w Dubaju jest przez wpływy kuchni libańskiej, marokańskiej i irańskiego. Ponadto, Indii, Tajlandii, Chin i zachodniej żywności jest łatwo dostępna. Gdziekolwiek spojrzeć istnieją różne rodzaje restauracji otwierają się w Dubaju w celu zaspokojenia rosnącej populacji. Istnieje ogromny wybór restauracji, które różnią się od cen i jakości miejscu też. Od wysokiej klasy restauracji z wieloma gwiazdkami Michelin do ulicznych stoiskach shwarma i międzynarodowych sieci fast food - smakosze będą mieli problemy z wyborem, gdzie iść i co jeść.
Jeśli chodzi o specjalnych lokalnych potraw arabskich, niektóre z najbardziej popularnych posiłki obejmują:
• Nadziewana cukinia
• Ryż faszerowane liście winogron
• Cała pieczona jagnięcina z ryżem i orzechami
• Tabbouleh - sałatka z miętą, posiekanej natki pietruszki oraz pokruszony pszenicy
• Hummus - sezamowy i Cieciorka wklej
W Dubaju, wielu lokalnych potraw zawierają typowe przyprawy Middles Wschodniej, takich jak szafran, cynamon i kurkumy w połączeniu z suszonych owoców i orzechów dość często pistacji i migdałów.
Terminy są poz pożywieniem w Dubaju / kuchni arabskiej. Terminy są regularnie wykorzystywane w kuchni arabskiej i dość często są one spożywane na początku posiłku we własnym zakresie. Daty są w rzeczywistości wykorzystywane do "break fast" w czasie Ramadanu, rocznego okresu postu w Dubaju dla muzułmanów.
Daty są uprawiane na daktylowców na farmach na obrzeżach Dubaju. Istnieje data festiwale i większość Souks (rynków zewnętrznych) sprzedają dat. Wielu turystów kupić pakiety terminach wziąć ze sobą do domu, ponieważ są one również dostępne w Dubai Airport.
Uznany za "tomoor" w języku arabskim, istnieje wiele rodzajów terminach dostępne w Dubaju w tym; Sagai, Mabroom, Safawi, data Sukkary. Każdy z tych typów ma wyborny smak, miękkie ciało i słodki smak.
Oprócz pysznego gamy lokalnych potraw arabskich w ofercie w Dubaju, będziesz również w stanie p] odkryć wspaniały wybór kuchni międzynarodowej catering dla różnych gustów.